Изберете Вашия ЛЕКАР

 

 

    Когато разберете, че сте бременна, можете да изберете внимателно професионална медицинска грижа. Можете да направите своя избор на генеколог, личен лекар и акушерка. Попитайте за съвет от приятели и семейства, които наскоро са се сдобили с дете или се обърнете към професионалисти за препоръка. След като изберете, се подгответе с въпроси относно процедурите и вижданията на здравните работници.

  Въпроси, които вероятно бихте искали да зададете:

       Какво е виждането на гинеколога за Цезаровото сечение, епизиотомията, форцепса и болкоуспокояващи лекарства по време на родилните болки и въздействието им?

       Какво е отношението му към кърменето, колко време след раждането бебето трябва да се постави на гърдата  и правилата по отношение на това бебето да е в една стая с майката?

       Какви плащания трябва да се направят?

       Кой ще го/я замества, ако лекарят ви не  може да присъства на раждането?

       Вие се интересувате и от самата болница, от родилното отделение. Попитайте за оборудването, правилата и изискванията, близостта до дома ви, условията в родилната зала, отделението и т.н.

Педиатърът

Посещенията в женската консултация скоро след раждането ще бъдат заменени от посещения при вашия личен лекар, който ще се грижи за бебето. Съберете препоръки за вашия педиатър от генеколога ви, приятели и други семейства. Попитайте ги защо са избрали точно този лекар. След това си направете среща и разговаряйте с избрания от вас лекар. По-добре е да направите това преди да родите.

Някои въпроси, които бихте могли да зададете на лекаря:

 

       Можете ли да му позвъните по всяко време и кой ще го замества, ако той не е в наличност?

       Какви са таксите и условията?

       Каква е позицията на педиатъра относно кърменето и кърмените бебета?

       Той ли ще прегледа вашето бебе след раждането и ако не, кой ще направи това?

 

Въпроси, които да зададем на лекаря:

 

    Процедури?

    Възгледи?

    Отношение към Цезаровото сечение?

    Отношение към кърменето?

    Какви са цените на услугите?

    Болницата?