МОЯТА МАЛКА ДЪЩЕРЯ  СЕВЕРИНА

 

Здравейте,

Пише Ви една  от най-щастливите майки и жени на света. Казвам се Северина Иванова на 23 години и съм от Кюстендил. За вашия сайт разбрах от своя преподавател в ЮЗУ ”Неофит Рилски” доц.д-р Модева.

Моята малка рожбичка се казва Никол и е най-скъпото и важно нещо в живота на мен и съпруга ми - Николай. Тя се появи на бял свят на 19 октомври 2008 година. Всъщност тази година ми донесе едни от най-важните неща- дъщеричката ми, създадох семейство и се дипломирах по специалността, която много харесвам “Връзки с обществеността”. Някак ми се искаше да продължа с образованието и записах магистратура по същата специалност. Сега отглеждам малкото си детенце и не мога да си представя какво съм чакала толкова време. Пред повечето жени обаче, които харесват работата си, стои въпросът : “След като родя дали ще запазя позициите си в професионално отношение”? Аз работех като журналист до момента на раждането й. Сега предпочитам да полагам грижи за нея и да й давам цяла топлота и любов на света, защото тя е моята звездичка. Както повечето майки, така и аз предпочетох да кърмя малката. Само че нямах за дълго тази възможност, кърмата ми намаля и се наложи захранване още преди да е навършила месец. Сега й давам НАН 1, което от начало създаваше проблеми с изхождането. Вече свикна на тази храна и се надявам да нямаме проблеми занапред. Виж с коликите въпросът е далеч по-сложен, все още имаме и то доста. Може би тук е момента да благодаря и на съпруга ми, който изключително активно се включва в процеса на отглеждане на малката.  Всяка майка знае, че няма нищо по-трудно от грижите по едно дете. Именно поради тази причина смятам, че отговорността е на двамата родители.

В заключение на моята история бих казала на бъдещите майки, че няма нищо по-ценно от това дадеш живот. Все пак нали жените затова са призвани, а малката ми рожбичка е всичко онова, което мога да искам и съм благодарна на Господ, че ме дари с нея.