ДА ОТКЪРМЯ ДЕТЕТО СИ Е МОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА ЗАЩИТА НА НЕГОВИТЕ ПЪРВИ ПРАВА

 

    Казвам се Венета. Живея в София. На 31 години съм. Фармацевт съм по професия. Бих искала да ви представя моята втора дъщеря Виктория. Тя е на 1 месец и аз я кърмя по програмата на непрекъснатото кърмене разработена от ИБФАН- България . Експерти от групата ми помогнаха много с информация и практически съвети за да преодолея първите трудности, които съпровождат кърмаческия период . Сега сам по-смела за да избегна грешките, които допуснах с първата си дъщеря. Нея кърмих само до 10 месец поради неправилно захранване с допълнителна храна. Решението ми да кърмя Вики максимално дълъг период е свързано и с примерите на мои приятелки, които допуснаха изкуствено хранене на своите бебета още от втория месец след раждането. Причините бяха различни.

         На едната от тях съвета за изкуственото хранене на детето , тя беше получила още от родилния дом. Там фаворит беше ФРИЗОЛАК всички новородени се захранваха с нея. Резултатът не закъсня. Моята приятелка се сблъска с традиционния запек и веднага след него с алергичния обрив.

         Другите мои приятелки не можеха да си представят, че изкутвеното хранене не е модерно и по свободен избор апочнаха с НАН, Фризолак , Хумана и какво ли още не. В резултат бебетата получиха алергични реакции, започнаха честите простудни заболявания и придружаващите ги антибиотици......Тревоги тревоги тревоги. По това време моята голяма дъщеря беше само на кърма и аз слава богу не познавах тези проблеми. За съжаление приятелките ми късно разбраха, че изкуствената храна засища глада на бебето но не подпомага за изграждането на имунната му система, а това е най- ценното преимущество на майчината кърма. Сега с второто ми дете съм още по- ентусиазирана защото мога да работя и да обменям опит с групата Майката подкрепя майката, която ИБФАН/ВАБА- България е организирала в нашия район. Щастлива сам , че имам две дъщери и съпруг , който ме подкрепя изключително много в решението ми да кърмя своето бебе и така да бъда майка, която защитава и първите им човешки права на този свят.